Powered By Blogger

Friday 1 March 2013

ငါးမုတ္ပဲငပိအခ်ိဳႏွပ္


ငါးမုတ္ပဲငပိအခ်ိဳႏွပ္

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
-ငါးမုတ္၃ေကာင္
-Ginger paste နဲနဲ
-ဆႏြမ္းနဲနဲ
-မုန္လာဥနီ ၁ေတာင္႔
- water chestnut နဲနဲ
- soy bean၂ဇြန္း(စားပြဲတင္)
-ၾကက္သြန္နီ၁ဥ
-ၾကက္သြန္ျဖဴ ၃မြာ၊ ဂ်င္းနဲနဲ
-ပဲငံျပာေရအၾကည္၂ဇြန္း( စားပြဲတင္)
-ဆား၊ ၾကက္သားမႈန္႕၁ဇြန္း(စားပြဲတင္)
-သၾကား၁ဇြန္း(အခ်ိဳဇြန္း)
-ငရုတ္ခ်ိဳအနီ၁ေတာင္႔(ပါးပါးလီွး)
ၾကက္သြန္နီ အကြင္းလိုက္လီွးထားပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဓားျပား႐ိုက္ထားပါ။

ငါးမုတ္ကိုသန္႕စင္ကာ ဂ်င္း၊ ဆႏြမ္း၊ ဆား နယ္ထားျပီး ေၾကာ္ကာ ဆီစစ္ထားပါ။
 
ဆီပူတြင္ ၾကက္သြန္နီကြင္း ၊ျဖဴ မ်ား ထဲ႔ေၾကာ္ပါ။ မုန္လာဥနီမ်ားထဲ႔ပါ။
ၾကက္သြန္ႏြမ္းျပီ ဆိုရင္ water chestnut မ်ားထဲ႔ပါ။ ပဲငပိ ၊ ပဲငံျပာေရအၾကည္၂ဇြန္း( စားပြဲတင္)၊ ဆား၊ ၾကက္သားမႈန္႕၁ဇြန္း(စားပြဲတင္)၊ သၾကား၁ဇြန္း(အခ်ိဳဇြန္း) ထဲ႔ေရ နဲနဲထဲ႔ကာပြက္လာကာ ေရပ်စ္ပ်စ္ျဖစ္လာရင္ငရုတ္ခ်ိဳအနီ၁ေတာင္႔(ပါးပါးလီွး) မ်ားေနာက္ဆုံးအုပ္ျပီး ေၾကာ္ထားေသာငါးေၾကာ္ေလးမ်ားေပၚဆမ္းကာ ပူပူေလးစားလို႕ရပါျပီ။
 
  
အေၾကာင္းအရာ: ဟင္းခ်က္နည္း

No comments:

Post a Comment