Powered By Blogger

Tuesday 12 March 2013

မရမ္းသီးေထာင္း


မရမ္းသီးေထာင္း

မရမ္းသီးေထာင္းေလး လာျပန္ပါျပီေနာ္။
ဒီတခါေတာ့ ေယာင္းမၾကီးေထာင္းတဲ့နည္းေလးနဲ႔ ေထာင္းထားပါတယ္ေနာ္။
ငါးပိကိုဆီသတ္ထည့္ထားလို႔ ပိုေမႊးျပီး အရသာအေျပာင္းအလဲေလးျဖစ္တာေပါ့ေနာ္။
  • မရမ္းသီး ၁၀ သား
  • ငရုတ္သီးစိမ္း ၁၀ ေတာင့္
  • နံနံပင္ ၁စီး
  • ငပိစိမ္းစား စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
  • ဆီ ဟင္းခတ္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ ဥတလံုး ၁၀ဥ
  • ပုဇြန္ေျခာက္ စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း
  • ဟင္းခတ္မွဳန္႔အနည္းငယ္
မရမ္းသီး ငရုတ္သီးစိမ္း နံနံပင္မ်ားကိုေရာၾကိတ္ထားပါ။ မရမ္းသီးအေရာထဲကိုပုဇြန္ေျခာက္ထည့္ပါ။
ဆီပူလာလွ်င္ မီးပိတ္ျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴထည့္ မိနစ္၀က္ခန္႔ေမႊပါ။
ငါးပိစိမ္းစားထည့္ အနံ႔ေမႊးပ်ံ့လာေအာင္ေၾကာ္ပါ။ ဟင္းခတ္မွဳန္႔အနည္းငယ္ထည့္ပါ။
ငပိစိမ္းစားေၾကာ္ကို မရမ္းသီးအေရာထဲထည့္ေမႊပါ။
အနံ႔အရသာတမ်ိဳးထူးျခားတဲ့ မရမ္းသီးေထာင္းေလး ရပါျပီေနာ္။ 

ခ်စ္မိတ္ေဆြမ်ားအားလံုး စိတ္၏ခ်မ္းသာျခင္း ကိုယ္၏က်န္းမာျခင္းမ်ားႏွင့္ ျပည့္စံုႏိုင္ၾကပါေစရွင္။
စိတ္ေစရာဘေလာ့ဒ္ဂါမွ ကူးယူမွ်ေ၀သည္။ 
အားးးးမွ်ေ၀သူေတာင္ သားေရယုိလာၿပီ .... တို ့စရာ တို ့စရာ ရွာလိုက္အုံးမယ္ေအ ...  

No comments:

Post a Comment