စြန္ပလြံသီး၏ က်န္းမာေရးစြမ္းပကား
- ေရးသားတင္ျပသူ ۞۞သုည۞۞ မွ ဧျပီ 2, 2013 တြင္ 5:47pm
- လွ်ိဳ႕၀ွက္ေမး(လ္)ပို႔ရန္ ဘေလာ့ပို႕စ္မ်ား အားၾကည့္ရန္
စြန္ပလြံသီးအေျခာက္ေရာ၊ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ စြန္ပလြံသီးမွာပါ အာဟာရဓာတ္ အျပည့္ပါဝင္ပါတယ္။
“စြန္ပလြံသီးမွာ ကယ္လ္စီယမ္၊ ပ႐ိုတင္း၊ ပိုတက္စီယမ္၊ မဂၢနီဆီယမ္၊ ေဖာ့စ္ဖရပ္စ္၊ ဗီတာမင္ေအ၊ ေဖာလိတ္နဲ႔
ကာဗိုဟိုက္ဒရိတ္တို႔ အမ်ားအျပား ပါဝင္ေနပါတယ္။ ငွက္ေပ်ာသီးမွာပါတဲ့ ပိုတက္စီယမ္ထက္ စြန္ပလြံသီးမွာ ပိုမိုပါဝင္ေနပါတယ္။
ဂလူးကို႔စ္နဲ႔ ဆူးခ႐ို႕စ္စတဲ့ သၾကားဓာတ္ေတြ ပါဝင္တာေၾကာင့္ ခႏၶာကိုယ္ကို စြမ္းအင္ေပးစြမ္းႏိုင္ပါတယ္။
စြန္ပလြံသီးမွာ ၾကြက္သားလႈပ္ရွားမႈ၊ ႏွလံုးၾကြက္သားေတြရဲ႕ လုပ္ငန္းေဆာင္တာ ေကာင္းမြန္မႈတို႔အတြက္
လိုအပ္တဲ့မရွိမျဖစ္ သတၱဳဓာတ္ေတြ အမ်ားအျပား ပါဝင္ေနပါတယ္။ စြန္ပလြံသီးကို ပံုမွန္စားေပးတာက ခႏၶာကိုယ္ထဲမွာ
လိုအပ္ေနတဲ့ ပိုတက္စီယမ္ဓာတ္ကို ရရွိေစၿပီး နာ့ဗ္ေၾကာစနစ္ကို က်န္းမာေစကာ ခႏၶာကိုယ္ရဲ႕ ဇီဝ႐ုပ္ျဖစ္ပ်က္မႈကို
ဟန္ခ်က္ညီေအာင္ ထိန္းေပးႏိုင္ပါတယ္။
စြန္ပလြံသီးမွာ ကယ္လ္စီယမ္နဲ႔ မဂၢနီဆီယမ္လည္း ပါဝင္တာေၾကာင့္ အ႐ိုးဖြံ႕ၿဖိဳးမႈကို ေကာင္းမြန္ေစၿပီး စြမ္းအင္တည္ေဆာက္မႈကို
အားေကာင္းေစပါတယ္။ ဗီတာမင္ေအနဲ႔ ဗီတာမင္ဘီအုပ္စုလို အေရးႀကီးတဲ့ ဗီတာမင္ေတြ ပါဝင္တာေၾကာင့္ ကူးစက္ပိုးေတြကို
တြန္းလွန္ႏိုင္ၿပီး ခႏၶာကိုယ္ကို က်န္းမာေရး ေကာင္းေစပါတယ္။စြန္ပလြံသီးမွာ အသက္ရွင္သန္ေရး အတြက္အေရးပါတဲ့
အမိုင္ႏိုအက္စစ္ေတြ ပါဝင္တာေၾကာင့္ အစာေၾကညက္ေစၿပီး အူေတြကို က်န္းမာေရး ေကာင္းေစပါတယ္။
စြန္ပလြံသီးကိုပံုမွန္စားတာက ေရာဂါပိုးမႊားေတြ ႀကီးထြားမႈမျဖစ္ေအာင္ တားဆီးေပးႏိုင္ၿပီး အူထဲမွာ အက်ဳိးျပဳ
ဘက္တီးရီးယားေတြကို ရွင္သန္ေစပါတယ္။ စြန္ပလြံသီးမွာ ဝမ္းသြားေစတဲ့ အာနိသင္ရွိတာေၾကာင့္ ဝမ္းခ်ဳပ္ေနသူေတြအတြက္ ေကာင္းက်ဳိးရွိပါတယ္။
စြန္ပလြံသီးကို ႏြားႏို႔ပူပူထဲ ထည့္ေသာက္ရင္ ႏြားႏို႔ရဲ႕ အာဟာရတန္ဖိုးကို တိုးေစပါတယ္။
ခ်ဳိျမတဲ့ စြန္ပလြံသီးကို သၾကားအစားထိုး သံုးႏိုင္ပါတယ္
Myawady News
No comments:
Post a Comment