Powered By Blogger

Tuesday 30 July 2013

မီးဖိုေခ်ာင္မွနည္းလမ္းေကာင္းေလးမ်ား


             
၁။ ေခါင္းကိုက္ေနပါသလား၊ သံပုရာသီးကို ထက္ျခမ္းျခမ္းျပီး နဖူး တေလွ်ာက္ ပြတ္တိုက္ေပးပါ။တဆစ္ဆစ္ ကိုက္ေနတာေတြ သက္သာသြားပါလိမ့္မယ္။

၂။ ျခင္ကိုက္လို႔ယားေနပါလား၊ ဆပ္ျပာနဲ႔ အနည္းငယ္ ပြတ္ေပးျခင္းျဖင့္ ခဏတျဖဳတ္သက္သာပါတယ္။

၃။ သၾကားအညိဳေတြခဲေနပါက ပန္းသီးတစိပ္ေလာက္ထည္႔လိုက္ပါ။ ခ်က္ခ်င္းအရည္ေပ်ာ္သြားပါလိမ္႔မယ္။

၄။ တစ္လတစ္ခါရာသီလာခ်ိန္မွာ ကိုက္ခဲနာက်င္တတ္သူ အစ္မနဲ႕ ညီမေလးေတြအတြက္ပါ၊ဒိန္ခ်ဥ္ ဘူးေလးပဲျဖစ္ျဖစ္၊ ရုိးရုိးဒိန္ခ်ဥ္ကို
သၾကားေလးနဲ႕ျဖစ္ျဖစ္ ေဖ်ာ္ေသာက္ပါ။ကိုက္ခဲတဲ့ နာက်င္မႈေ၀ဒနာေတြ သက္သာေစပါတယ္။

၅။ ေျပာင္းဖူး ျပဳတ္တဲ့အခါ ဆားေလးနည္းနည္းထည့္ျပီး ျပဳတ္ၾကည့္ ပါ။ ေျပာင္းဖူး ရဲ႕ သဘာ ၀အခ်ဳိဓါတ္ေတြ ထြက္လာေစပါတယ္။

၆။ ပုရြက္ဆိပ္ကေလးေတြ အိမ္မွာတန္းစီေနပါသလား၊ ေျမျဖဴ ခဲေလးနဲ႕သာတားလိုက္ပါ။

၇။ ထမင္းအိုး ဟင္းအိုးေတြ တူးၿပီး ဂ်ိဳးေတြ ကပ္ေနပါက ပန္သီးႏြာထားတဲ႔ အခြံေတြထည္႔ျပဳတ္လိုက္ပါ။

၈။ ေၾကးအိုး ေၾကးဇြန္ေတြ ေျပာင္လက္ေစခ်င္ရင္ မန္က်ီးရြက္(မန္က်ီး အႏွစ္ရည္)နဲ႔ တိုက္လိုက္ပါ။

၉။ မီးဖိုေခ်ာင္သံုးစတီးအိုးခြက္မ်ားကို သံလြင္ဆီ (Olive Oil / Baby Oil )သုတ္ေပးခ်င္းျဖင့္ အေရာင္တက္ၿပီး အျပင္၊အစြန္းအထင္းေတြကိုပါ ဖံုးလႊမ္းေပးႏိုင္ပါတယ္။
၁၀။ ရံုပတီသီးေၾကာ္စားလို႔ ခၽႊဲပစ္ပစ္ျဖစ္ေနတာမၾကိဳက္ပါက ဟင္းအိုးခ်တဲ႔အခ်ိန္မွာ သံပုရာသီး တစိပ္ထည့္လိုက္ပါ လံုး၀မခၽႊြဲေတာ႔ပါဖူး။

၁၁။ ၾကက္သြန္နီႏြာလို႔ မ်က္ရည္မက်ခ်င္ရင္ လွီးမယ္႔ဓါးကို ဆားအနည္ငယ္ သုတ္ပီး လွီးပါ။

၁၂။ အခန္းလံုေတြမွာ ဟင္းခ်က္ပီး ဟင္းန႔ံေတြစြဲေနပါက ဖေယာင္းတိုင္ တတိုင္ထြန္းလိုက္ပါ အန႔ံေတြေပ်ာက္သြားပါလိမ္႔မယ္။

၁၃။ ထမင္းစားခ်ိန္ ထမင္းစာပြဲမွာ ယင္ေကာင္ေတြလာေနပါက ဖေယာင္းတိုင္ တတိုင္ထြန္းလိုက္ပါ။

၁၄။ ေရခ်ဳိးခန္းထဲ မႈိတက္ျခင္း၊ ေဂ်းတက္ျခင္းေတြကို ကာကြယ္ခ်င္ရင္ baby oil သုတ္ထားလိုက္ပါ အေရာင္လႊင္ျ့ပယ္တာကိုကာကြယ္တဲ့ အျပင္ ၊မႈိတက္မျဖစ္ေတာ႔ပါဖူး။

၁၅။ သတင္းစာကို ေရ နဲ႔ ရွာလကာရည္ ဆြတ္ျပီး မွန္ကိုတိုက္လိုက္ပါ တခဏအတြင္း ၾကည္ၾကည္လင္လင္ေလးျဖစ္လာပါလိမ္႔မယ္။

၁၆။ ေရမွာပါတဲ့ ထံုးဓါတ္ေၾကာင့္ အျဖဴေလးေတြကို ရွာလကာရည္ ကုိအသံုးျပဳျပီး ေဘစင္ကိုစင္ၾကယ္ေအာင္ တိုက္ခၽြတ္ႏိုင္ပါတယ္။

၁၇။ ေရေႏြးပူေလးထဲ ဇြန္းႏွစ္ပီးမွ ပ်ားရည္ကို ခတ္ပါက ပ်ားရည္မ်ား ဇြန္းမွာ ကပ္မေနဖူး။

တီတီေလးရဲ့အေတြးမ်ားဘေလာ့မွကူးယူေဖာ္ၿပပါသည္
             
          

No comments:

Post a Comment